Ce este casa inteligenta ?

Casa inteligentă nu gandeste dar va gandi ! Acum este doar la stadiul unui organism unicelular primar dar evolutia ei se numara in minute ! Nu in milioane de ani!

Sistemele de management ale energiei conectate la sistemul national face ca acest concept sa devina cu adevarat un sistem inteligent care sa analizeze si ia decizii in functie de mediul extern si nevoile si necesitatile interne,! Acesta este principiul cibernetic al inteligentei artificiale.

De fapt ce face o casa inteligenta ? Sustine efortul dvs . de a va asigura confortul maxim cu costuri minime, toate sistemele ce sunt prezente intr-o casa au nuclele proprii de management si sunt conectate la un nucleu central ce care vă permite să combinati diverse sisteme de inginerie şi de a organiza interacţiunea lor în mod automat sau semi-automat. Odata cu aceasta, casa inteligentă colectează datele din toate sistemele de informare si de servicii(regia de apa,curentul electric,gazele ) – le organizeaza si le prezintă intr-o o formă uşor de citit, vă permite arhivarea şi analiza statistica . Astfel, vă permite reducerea costurilor de întreţinere prin informarea completa despre starea sistemelor şi de a evita costurile cauzate de întreruperi neprevăzute,sau eficientizare a spatiilor unde de ex. Nu trebuie incalzire sau un bec a fost lasat aprins.

În casa inteligentă poate fi integrate sisteme, cum ar fi: în sistemul climatic ; multi-sistemul de incendiu inundatii sau calamitai naturale ; sistemul de iluminat, draperii şi jaluzele ; sistemul home theater in totate camerele; sisteme de comunicare (internet, telefonie, calculatoare reţele) ; sistemul electric ; sistemul de alimentare cu apă; sistemul de canalizare; sistemul de incalzire;sistemul de gaze,sistemele proprii de generare de energie ,eoliena,panouri solare,pompe de caldura.

Toate aceste sisteme au un suport hardware si software de exceptie care va permite controlul exact si eficient si se pot conecta cu sisteme exterioare ce pot interactiona eficient cu agentiile de paza sau cele de furnizare servicii sau cu agentia nationala de avertizare seismologica sau pentru a stii ce proceduri sa initieze in cazul anuntarii anumitor coduri si a avertizarii meteo la nivel regional sau national.

Obiectivul principal al Casei Inteligente este automatizarea operaţiunilor pe diferite paliere, înainte de a solicita decizia dvs. In caz de situaţii de urgenţă, in caz de fumde ex: a trimis un sms la proprietarul casei si la serviciului de urgenţă în cunoştinţă de cauză. Casa inteligenta va opri automat alimentarea cu energie electrică, va localizeaza şi va activa sistemul de foc, va oferi informatii video pentru a urmări rezultatele activităţii sale. Proprietarul casei are întotdeauna posibilitatea de a vedea la distanţă totul si va sti ca în casa lui totul este în ordine. De la acvariul marin pana la udarea gazonului sau evaluarea exacta a consumului total propietarul va controla prin decizii finale totul .

Comments (1)

Cand se presupune ca se va definitiva acest proiect care pare cel putin interesant?

Leave a comment

Your comment