Proiectul de arhitectura

Primul pas pe care trebuie sa-l facem atunci cand dorim sa ne construim o casa este proiectul de arhitectura. Si fiind vorba de primul pas, trebuie sa-I acordam importanta cuvenita. La urma urmei proiectul, trebuie sa reflecte cat mai bine visul nostru de a avea o casa functie de necesitatile si dorintele fiecaruia dintre noi.

Pe net gasim numeroase proiecte de arhitectura case dar noi il dorim pe acela, unic, personalizat pentru noi. Doar de aceea construim o casa in loc sa o cumparam.

Si pentru ca acest lucru sa se implineasca, avem nevoie de un architect care sa inteleaga ce ne dorim si

sa fie in stare sa transpuna pe hartie dar si in realitate proiectul dorit. Astfel, vom avea nu doar o simpla casa ci un camin.

De asemenea, arhitectul ofera solutii constructive functie de caracteristicile  terenului, proiecteaza camere cu suprafete bine stabilite functie de importanta fiecarei incaperii si stie sa reduca pe cat se poate spatiile de acces, de circulatie. El trebuie sa supravegheze si executia constructiei astfel incat sa se asigure ca toate specificatiile proiectului sunt respectate.

Unii dintre noi se gandesc ca fac economie neapeland la un architect dar aceasta economie este de multe ori falsa iar proiectul de casa ales sa ne coste mult mai mult iar rezultatul sa nu fie cel dorit.

Sunt multe elemente pe care un ochi neavizat, fara experienta in domeniu nu le poate vedea sau intelege , rezultatul fiind insatisfactia pe care o avem la final.

Prin urmare, inainte de a porni la lucru, structurati-va ideile, stabilit-va bugetul si consultati neaparat un architect care sa va ajute in construirea caminului dorit.

Leave a comment

Your comment